Cosy Animals boligartikler og gaver er en webshop med sjove og anderledes ting til hjemmet, køkkenet og madlavningen og ikke mindst dyrene.

Vi har speciale i dyremotiver og ikke mindst tilbehør til dyr og dyrevenner, men vi har selvfølgelig også en masse skønne ting med andre motiver end dyr.

Har du spørgsmål eller ønsker til produktudvalg, er du altid velkommen til at kontakte Cosy Animals via chatten eller kontaktformularen. Du kan forvente hurtigst svar på chatten.

Cosy Animals er ejet af Maria Larsen.

Cosy Animals gør hjemmet lidt hyggeligere.

Boligartikler og gaver: Sådan blev Cosy Animals til:

Idéen til Cosy Animals så dagens lys i 2013. Den gang boede jeg i en lejlighed, hvor jeg ikke måtte have dyr, og det havde ført til at både jeg, og min ligeså dyreglade mand, var endt med en hel samling af hyggelig dyr i alle mulige udforminger.

En afrikansk surikat lavet af brugte olietønder. En kartoffelmoser udformet som Godzilla. En pude udformet som et egern. Og meget andet…. En af de første ting han kom hjem med var denne tehætte, som vi begge knuselsker, og som derfor også er blevet en fast del af Cosy Animals sortiment.

Tehætte med hunde
Tehætte med hunde Hound Dogs fra Ulster Weavers der startede det hele. Kan købes her.

Mange af tingene var sjove boligartikler og gaver fra min mand, som jeg bl.a. fik, fordi jeg var alvorligt syg af en kronisk sygdom på det tidspunkt. Den gjorde, at jeg ofte var fanget i hjemmet og ikke kunne noget som helst og han var så ked af det og frustreret over, at han ikke kunne hjælpe.

De ting han kom med kurerede selvfølgelig ikke min Colitis Ulcerosa eller de mange følgesymptomer som træthed, mavesmerter, ledsmerter, udslet og meget mere.
Men de spredte glæde i hjemmet og løftede mit humør i en mørk periode med isolering og medicin der ikke virkede, og til gengæld gav alvorlige bivirkninger samt en masse nytteløse og desperate eksperimenter.

Heldigvis fandt jeg til sidst en ikke-medicinsk løsning og en anden udvej end den stomipose, som jeg ellers var blevet sat i udsigt til at skulle leve med.

Og siden har jeg stort set været symptomfri og velfungerende og kan igen spise alt, hvad jeg vil. Undtagen, hvis jeg får antibiotika – det giver tilbagefald og visse typer af stærkt smertestillende medicin kan også udløse det.

Men ellers er jeg altså symptomfri og frisk.

Det var også derfor vi turde at binde an med at flytte i hus i efteråret 2014, for Cosy Animals krævede plads til de mange boligartikler og gaver, og vi kunne altså ikke undvære levende dyr længere. Og det efterfølgende forår kom der så endelig to rigtige vovser til.

Cosy Animals og Gadehunde

Folk spørger ofte til, hvilken race disse to skønhedsmirakler er, og om de er søskende.
Til det kan jeg kun svare:
De må være af racen portugisisk sofadovendyr og nej.

Capi og Hundemand hader rengøring, og synes at det er plat at deres senge og puder skal luftes :-).

De er gadehunde adopteret fra Portugal og udvalgt ud fra deres behov og temperament – ikke deres udseende.

Capi har været udsat for mishandling og var MEGET bange for mennesker, så hun krævede et hjem, der kunne tage hånd om hendes specielle behov.

Hundemand derimod har på et eller andet tidspunkt haft et godt hjem, men er blevet efterladt eller smidt ud. Alligevel eeelskede han mennesker og intet kunne vælte den gamle seniorhund, og derfor tænkte vi, at han ville være perfekt som Capis “terapihund.”

Og det gav pote!

I dag er hun en glad, kælen og en til tider lidt fræk hund, og de to er bedste venner. Vi adopterede gennem Dogs of Portugal, og valgte at hente dem selv, selvom de flyver hundene til Kastrup. Det var et bedre valg for Capi, så hun kendte os, inden hun landede i det nye hjem.

Derfor støtter vi organisationen både privat, og gennem Cosy Animals, på de måder vi kan.

Vi henter af og til transportbure i lufthavnen, når der kommer hunde til landet og deres spændte familier. Vi betaler for domænenavnet dogsofportugal.dk, tager af og til imod plejehunde og så støtter vi ikke mindst den hund, som Capi kom til internatet i Setubal sammen med.

Hun var nemlig for skadet til at nogensinde kunne komme ud i en familie og være, men heldigvis har Milus internat en no kill policy, så de tager sig af hende resten af hendes liv der.
Derudover er der af og til brug for lidt hjælp til mad og dyrlæge mm. for der er mange omkostninger ved at drive et internat med 700 hunde og en masse andre dyr, når man som Milu gerne vil give dem så gode vilkår som muligt, og jeg kan kun opfordre til give organisationen en hjælpende hånd, hvis du er glad for dyr. Find Dogs of Portugal her.

Tehætte med sommerfugle Ulster Weavers
Her kommer en lille video fra Milus internat så snart jeg kan få den til at uploade for lige nu driller den

De tjener iøvrigt ikke penge på de dyr, som de bortadopterer.

Det koster typisk 3.000 kr. at adoptere en vovse, men de penge går til flybilletten til hunden (de rejser med folk der alligevel skal til Danmark, så menneskerne koster ikke noget), og så bliver de også undersøgt grundigt af en dyrlæge og får ormekur mm, inden de skal ud på deres formentligt første flyrejse på vej mod et trygt liv.

IMG_0001
Jeg kører showet – Capi og Hundemand supervisor arbejdet og kvalitetskontrollerer produkter :-).

Privat støtter jeg flere redningsorganisationer økonomisk, men Dogs of Portugal har altså særstatus.