Boligartikler gaver, vin og personlig pleje er hovedkategorierne i Cosy Animals webshop. Cosy Animals er dansk og ligger i Humlebæk, men har en .com adresse, fordi intentionen med tiden er, at vi også skal sælge til udlandet.

Cosy Animals er en webshop med sjove og anderledes ting til hjemmet, køkkenet, madlavning, fritid og ikke mindst dyrene.

https://youtu.be/Jbdtujel31Y

Vi har speciale i naturmotiver og ikke mindst dyremotiver og tilbehør til dyr og dyrevenner, men vi har selvfølgelig også en masse skønne ting med andre motiver end dyr.

Har du spørgsmål eller ønsker til produktudvalg, er du altid velkommen til at kontakte Cosy Animals via kontaktformularen eller sms. På SMS får du hurtigt svar mellem 9 og 21 alle ugens dage.

Cosy Animals er ejet af Maria K. Larsen.

Om Cosy Animals - boligartikler, gaver og personlig pleje
Om Cosy Animals boligartikler gaver vin og personlig pleje

Boligartikler gaver vin og personlig pleje: Sådan blev Cosy Animals til


Idéen til Cosy Animals så dagens lys i 2013. Den gang boede jeg i en lejlighed, hvor jeg ikke måtte have dyr. Det førte til at både jeg, og min ligeså dyreglade partner, var endt med en hel samling af hyggelig dyr i alle mulige udforminger.

En afrikansk surikat lavet af brugte olietønder. En kartoffelmoser udformet som Godzilla. En pude udformet som et egern. Og meget andet…. En af de første ting han kom hjem med var denne tehætte, som senere blev en fast del af Cosy Animals sortiment.

Samlingen opstod, da det ikke gav mening at han kom hjem med chokolade eller giftsprøjtede blomsterbuketter.

Tehætte med hunde
Tehætte med hunde Hound Dogs fra Ulster Weavers der startede det hele. Kan købes her.

Gaver til person med kronisk sygdom

Mange af tingene var sjove boligartikler og gaver fra min partner, som jeg bl.a. fik, fordi jeg var alvorligt syg af en kronisk sygdom på det tidspunkt. Jeg var ofte fanget i hjemmet og kunne ikke foretage mig noget som helst, og han var så ked af det og frustreret over, at han ikke kunne hjælpe.

De ting han kom med kurerede selvfølgelig ikke min Colitis Ulcerosa. De hjælp heller ikke mod de mange følgesymptomer som træthed, mavesmerter, ledsmerter, udslet og meget mere.

Men de spredte glæde i hjemmet og løftede mit humør i en mørk periode med isolering, og medicin der ikke virkede. En periode fyldt med alvorlige bivirkninger samt en masse nytteløse og desperate eksperimenter.

Heldigvis fandt jeg til sidst en ikke-medicinsk løsning og en anden udvej end den stomipose, som jeg ellers var blevet sat i udsigt til at skulle leve med.

Og siden har jeg stort set været symptomfri og velfungerende og kan igen spise alt, hvad jeg vil. Undtagen, hvis jeg får antibiotika – det giver tilbagefald og visse typer af stærkt smertestillende medicin kan også udløse det.

Men ellers er jeg altså symptomfri og frisk. 🙂

Det var også derfor vi turde at binde an med at flytte i hus i 2014, for Cosy Animals krævede plads til de mange boligartikler og gaver. Vi kunne heller ikke undvære levende dyr længere. Det efterfølgende forår kom der så endelig to rigtige vovser til. Dem kan du læse om længere nede.

Boligartikler gaver, vin og personlig pleje

Det startede med boligartikler gaver og andre sjove ting, men senere har butikken udviklet sig til også at omfatter, vin, chokolade og ikke mindst økologisk hudpleje.

Det betyder, at du i dag har mulighed for lave gavekurve med flere spændende ting, og du kan lave sunde gavekurve med økologiske sæbebar, kropsolie og meget mere, såvel som de mere traditionelle gavekurve med vin og chokolade. I de fleste tilfælde er der også tale om økologisk vin, og mere specifikt dessertvin, men det er stadig lidt svært at skaffe. Økologi inden for personlig pleje er derimod lidt lettere og så er det er også blevet en del af vores velvære afdeling.

Men omdrejningspunktet er altså stadig boligartikler gaver og alt, hvad der ellers hører til, uanset om du vil forkæle dig selv eller en anden, så du finder et meget bredt, men anderledes udvalg end andre gavebutikker.

Cosy Animals og Gadehunde

Folk spørger ofte til, hvilken race disse to skønhedsmirakler er, og om de er søskende.
Til det kan jeg kun svare:
De må være af racen portugisisk sofadovendyr og nej.

Capi og Hundemand hader rengøring, og synes at det er plat at deres senge og puder skal luftes :-).

De er gadehunde adopteret fra Portugal og udvalgt ud fra deres behov og temperament – ikke deres udseende.

Capi har været udsat for mishandling og var MEGET bange for mennesker., Hun krævede et hjem, der kunne tage hånd om hendes specielle behov.

Hundemand derimod har på et eller andet tidspunkt haft et godt hjem, men er blevet efterladt eller smidt ud. Alligevel eeelskede han mennesker og intet kunne vælte den gamle seniorhund. Derfor tænkte vi, at han ville være perfekt som Capis “terapihund.”

Og det gav pote!

Adoptér en gadehund og støt hundeshelters

I dag er hun en glad, kælen og en til tider lidt fræk hund, og de to er bedste venner. Vi adopterede gennem Dogs of Portugal, og valgte at hente dem selv, selvom de flyver hundene til Kastrup. Det var et bedre valg for Capi, så hun kendte os, inden hun landede i det nye hjem.

Derfor støtter vi organisationen både privat, og gennem Cosy Animals, på de måder vi kan.

Vi henter af og til transportbure i lufthavnen, når der kommer hunde til landet og deres spændte familier. Jeg betalte for domænenavnet dogsofportugal.dk, dengang de havde en dansk afdeling, og tager af og til imod plejehunde.

Tico, Kikki og Shana

Organisationen leverer ikke længere hunde til Danmark, medmindre modtagere er kendt af andre hundeadoptanter, der kan stå inde for, at hunden vil få et godt hjem.

Nyt medlem af Cosy Animals familien

Mens Kikki og Tico for længst er kommet videre til nye skønne familier, så endte lille frække Shana som en såkaldt “forster fail”.

Det betyder, at vi forelskede os i hende. Så selvom vi altså havde fuldt hus med to hunde, kom der en mere til og vi gav hende navnet Banana Republic, fordi hun er fuld af unoder. Men hun er også en meget kærlig sjæl, der er meget charmerende.

https://youtu.be/Jbdtujel31Y

Efter hundemandens død, er hun i dag blevet vores nye pakkebud og hun er også blevet hovedperson i vores video.

Hundeinternatet i Setubal


Vi støtter også de hunde, der desværre ikke er heldige eller velfungerende nok til at få en ny familie. En af dem er den hund, som Capi kom til internatet i Setubal sammen med.

Marisol var nemlig for skadet til at nogensinde kunne komme ud i en familie og være, men heldigvis har Milus internat en no kill policy, så de tager sig af hende resten af hendes liv der.


Derudover er der ofte brug for lidt hjælp til mad og dyrlæge mm. for der er mange omkostninger ved at drive et internat med 700 hunde og en masse andre dyr, når man som Milu gerne vil give dem så gode vilkår som muligt.

Jeg kan kun opfordre til give organisationen en hjælpende hånd, hvis du er glad for dyr. Find Dogs of Portugal her.

Tehætte med sommerfugle Ulster Weavers
Her kommer en lille video fra Milus internat så snart jeg kan få den til at uploade for lige nu driller den

De tjener iøvrigt ikke penge på de dyr, som de bortadopterer.

Det koster typisk 3.000 kr. at adoptere en vovse. Pengene går til flybilletten til hunden (de rejser med folk der alligevel skal til Danmark, så menneskerne koster ikke noget), og grundige dyrlægeundersøgelser, ormekur mm, inden de skal ud på deres formentligt første flyrejse på vej mod et trygt liv.

IMG_0001
Jeg kører showet – Capi og Hundemand supervisor arbejdet og kvalitetskontrollerer produkter :-).

Privat støtter jeg flere redningsorganisationer økonomisk, men Dogs of Portugal har altså særstatus.


Hjælp til dyr i Ukraine

I 2022 og 2023 trådte vi selvfølgelig også til, da Fair Dog efterlyste hjælp til de ukrainske hunde. Vi har doneret stort set alle de produkter, vi havde inden for hundeudstyr til de organisationer, der tager sig af dyr, og vi har også samlet brugte ting ind privat til organisationerne.

Fokus på bæredygtig fremtid og mere miljøvenlighed indenfor boligartikler gaver

I 2022/23 er vi begyndt på en ny rejse, der handler om at blive mere bæredygtige, miljøvenlige og derfor
er der en stor udskiftning på vej i sortimentet.

Omdrejningspunktet er stadig boligartikler gaver, vin og personlig pleje, men vi kommer i stigende grad til at prioriterer økologi, plastikfri og bæredygtige løsninger og Fairtrade.

Derfor vil mange af de varer, vi ellers har haft fast på hylderne udgå, når de er udsolgt fremover.
De nye varer der kommer ind, skal nemlig være så økologiske, miljøvenlige og bæredygtige som muligt. Udvalget bliver tættere på vores nye shop, der allerede kører efter disse værdier: Naturvelsam.dk

Begge shops har til huse i en bygning, der siden 2015 har haft solceller på taget og varmepumpe og i nær fremtid vil der komme en decideret politik for miljø og bæredygtighed, ligesom Naturvelsam har.